Bitcoinwallet

Wallet maken voor bitcoins, ether en andere cryptovaluta

Geplaatst door

Hoe maak ik een wallet aan voor mijn cryptovaluta?

In dit artikel wil ik uitleggen hoe jij je eigen wallet kan maken om cryptovaluta zoals bitcoins, ethers of litecoins in kan bewaren. In principe heb je voor elk soort cryptovaluta een aparte wallet nodig. Verder zijn er ook nog verschillende soorten wallets van verschillende aanbieders. Ik noem er enkele op, zodat je een snel overzicht hebt van de meest populaire mogelijkheden.

Aparte wallets en unieke keys

Zoals ik al zei, zal je een aparte wallet moeten hebben voor elke cryptovaluta. Dat betekent dus dat je voor bitcoin, een bitcoinwallet nodig hebt. Voor ether is dat een etherwallet. Je kan dit zien als een bankrekening openen voor euro’s en een bankrekening openen voor dollars. Iedere rekening heeft zijn eigen unieke bankrekeningnummer. Die bankrekeningnummers heten in de cryptowereld public keys. De public key bestaat vaak uit een heleboel cijfers en letters (bijvoorbeeld f12BJY2ssad26e). Daarnaast heb je ook een private key: dit is een geheim wachtwoord om wallet in te komen. Het is belangrijk dat je deze altijd geheim houdt, want anders kunnen andere mensen jouw wallet plunderen.

Wallets bundelen

Er zijn aanbieders die er voor zorgen dat je binnen één app allerlei soorten wallets kunt beheren. Dit is wel makkelijk, omdat je binnen één app kan zien hoeveel geld je hebt staan en welke transacties er zijn geweest.

Ook kan je met dit soort wallets vaak heel makkelijk geld versturen. Een voorbeeld hiervan is Jaxx. Dit is een app die je kan downloaden voor je Windows computer via www.jaxx.io of via de Appstore op je mobiele telefoon.

Het voordeel van Jaxx is dat er ontzettend veel verschillende soorten cryptocurrency mee beheerd kunnen worden. Ook kun je gelijk transacties uitvoeren en bepalen hoeveel transactiekosten er betaald mogen worden.

Een ander voorbeeld is www.exodus.io. Ook deze aanbieder heeft een app voor Windows, Apple iOS en mobiele telefoons.

Let wel op dat je je public key, private key en ook een speciaal wachtwoord van 12 woorden goed bewaard. Alles netjes opslaan of opbergen zorgt ervoor dat je later niets kwijtraakt.

Hardware wallet

Een ander soort wallet is een hardware wallet. Hiermee kan je je bitcoins of anders cryptovaluta opslaan op een fysieke portemonnee. De meest bekende wallet is de Ledger Nano S. Het lijkt op een USB-stick en werkt in principe ook zo. Je steekt de Ledger Nano S in een laptop of computer en dan kan je een app opstarten om de inhoud van je wallet te zien.

Het voordeel van een hardware wallet is dat je gegevens en geld niet online staan en zo kan je ook niet gehacked worden.

Wat belangrijk is met een hardware wallet is het feit dat als je hem niet meer kan vinden, dan ben je ook voor altijd je coins kwijt. Dus bewaar ze goed in een kluis bijvoorbeeld.

Welke wallet vind jij het beste om te gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *